Serie A mister økonomisk terræn i Europa!

Miranda Pogba

Mens de italienske medier drukner i historien mellem Mancini og Sarri (det er vi også her), har Deloitte smidt regnskaber ud for den europæiske fodboldverden, og på baggrund af det, retter vi fokus på top 30, hvor vi finder 5 klubber fra Serie A.

Hvis historien mellem Mancini og Sarri, bringer Calcio i negativ søgelys, igen, så er de 4 italienske klubber i top 20, ikke i direkte negativ forstand, men de halter i hvert fald bagefter ift. tidligere sæsoner, og ikke overraskende, bliver afstanden til Real Madrid, Barcelona og PL klubberne større. Markant større!

Tallene der står i denne artikel, er omsætning, og her er Real Madrid og Barcelona de største med hhv. 577 og 561 millioner euro i omsætning i 2015. De engelske Pl klubber synes ustoppelige. Hele 9 klubber derfra i top 20 og 17 klubber i top 30 finder vi derfra, og med den nye tv-aftale, gældende fra 2016 til 2019, hvor der forventes en stigning på hele 70%, er der ikke udsigt til mindre omsætning på øen.

Juventus er den højst placerede klub fra Serie A. Den Gamle Dame sniger sig ind på en 10. plads, med en omsætning på 324 millioner euro i 2015, godt hjulpet af Scudetto og naturligvis CL finalen. Sponsoraftale med Adidas, Jeep og det nye J-Village gør, at omsætningen ikke forventes faldende hos Juve. Derudover kan der trækkes store roser hos Andrea Agnelli, der under hans 4 års ledelse, har fordoblet indtjeningen i Juventus.

Desværre er begge Milano klubber ved at miste fodfæste i top 20. Milan har med en omsætning på 199 millioner euro, gået fra 12. til 14. pladsen, og det vurderes, at klubben har mistet godt 90 millioner euro, grundet manglende europæisk fodbold, herunder taler vi naturligvis om Champions League. Fortsatte forhandlinger med Mr. Bee, har endnu ikke fundet en løsning. En forhandling der skal bringe 48% af klubben til Mr. Bee, til en pris af 480 millioner euro. Forhandlinger der har stået på i laaaaang tid!

Bedre er det ikke for Inter, som vi finder på 19. pladsen, omsætning på 164.8 millioner euro. Ikke verdensklasse af en klub, der for 4 år siden, var en fast del af top 10. Under Erick Thohir lavede Inter en stigning på 1% i 2015. Det kan mærkes! Tv aftaler er naturligvis også en vigtig faktor for Nerazzurri, der lavede 97 millioner euro på tv i 15, heraf 7% i Europa League. Inters sponsoraftaler med Nike og Pirelli, er dog markant større ift. andre klubber i Serie A.

I mellem de to giganter fra Milano finder vi Roma, takket være CL deltagelse i to år på stribe. Roma lander på en 16. plads med en omsætning på 180.4 millioner euro. Her taler vi dog om en stigning på 42%. Også Roma har en lukrativ aftale med Nike, og samtidig med dette, er vi ved at se frem til deres nye stadion, der koster 1.5 milliarder euro. Men er klubben og kommunen blevet enige?! Nej, selvfølgelig ikke!

Napoli lukker top 30 med en omsætning på 125 millioner euro.

Desværre er undertegnede ikke kommet i hænder på de sidste 15 klubbers økonomi. Bliver de fundet, ryger de naturligvis også op her på siden.

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012-2016 Alle rettigheder forbeholdes.

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...