Sæsonkort salget i sæson 2012-2013

Overblik over sæsonkort.

Overblik over sæsonkort.

Jeg faldt i dag over en artikel i et italiensk medie, om krisen på de italienske stadions, hvor flere og flere udebliver og færre køber sæsonkort til klubkampene om søndagen. Abonnenterne bliver i stigende grad i mindretal på de slidte italienske stadions, mens stuerne bliver mere og mere fyldte hjemme i de italienske hjem, for at følge de italienske ligaer på TV……… NO SHIT SHERLOCK!
Det er derfor jeg elsker Italien! I artiklen står der skrevet, at de italienske tifosis udebliver fra kampene pga. de forskellige skandaler, som der har været en del af dagligdagen i nogle år, med Calciopoli i 2006 og senest med Calcioscommesse, som har kørt i pressen siden sommeren 2011. Der udover er der økonomisk krise, som skal stå til genstand for, at der tilbagegang med tilskuerpladserne og sidst med ikke mindst, er den største årsag, at de italienske stadions er slidte, ubrugelige, ucharmerende og egentlig bare ikke egnet til at huse x-antal tusinde mennesker hver anden søndag. Klubberne får dog den største skyld for det elendige gennemsnit. De gør simpelthen for lidt for at fylde stadions!

Dét er interessant! Det er dog ikke et problem som opstod i går, men et problem som kiggede frem første gang for over 10 år siden, og tog for alvor fart efter Calciopoli skandalen i 2006. Fænomenet er noget som der er blevet skrevet en del om her på sitet, og det er med garanti ikke den sidste artikel, hvor det vil blive nævnt, at der er for få tilskuere i Serie A. Med mindre de selv vågner op dernede, politikerne, fodboldbosserne og klubpræsidenterne, i stedet for at tale problemet ihjel, uden at komme videre overhovedet.

I Italien er det ikke som andre steder i Europa. Heldigvis! Serie A havde gyldne tider i 1980’erne og specielt i 1990’erne, hvor tilskuergennemsnittet topper med over 34.000 tilskuere pr. kamp, men her hvor vi snart er halvvejs i denne sæson, ligger gennemsnittet på godt 23.000 tilskuere. Det er stik modsat, hvad de har oplevet i Tyskland og England. I Bundesligaen har de haft en stor fremgang, fra 29.500 pr. kamp i 1996/97 til i dag hvor tyskerne har et gennemsnit på 44.300 pr. kamp. Knap så stor er fremgangen i England, men den er der! I 1996/97 havde briterne et gennemsnit på godt 28.000 til idag et gennemsnit på cirka 34.000 pr. kamp.

Der er i denne sæson købt 289.867 sæsonkort, hvilket er en lille stigning med 1000 flere end sidste sæson. Flest sæsonkort har Inter med 35.000 solgte, mens Roma med en fremgang på 46.8% og Juventus med en fremgang på 11.9% fører an på den konto. Til gengæld er der klubber, som normalt har mange abonnenter, som er helt nede og skrabe bunden. Milans salg i denne sæson er rekordlav, mens Napoli og Palermos salg er så lavt, at det ikke værd at nævne her.

Der er jo naturligvis også den mulighed, at se fodbold på TV i Italien. Over 9.4 millioner italienere ser bold hver søndag i stuen, hvor SKY og Mediaset, konstant kører priskrig imod hinanden. TV stationerne har vækst, men den er efterhånden meget minimal, og var blot på 3.2% i denne sæson kontra sæson 2011/12.

Hvor er det da fedt, at italienerne har opdaget problemerne! Men det vil tage år, mange år før der kommer fremgang.

Copyright©Alt Om Italiensk Fodbold 2012-2013. Alle rettigheder forbeholdes.

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...