Padova – Veneto

Padova-stadio-Euganeo

Cirka en times kørsel vest for Venedig, ligger den smuk by, Padova. Byen ligger ved motorvej A4, som går fra Torino til Trieste, hvorved byen kan nåes fra lufthavnene i Bergamo, Verona, Treviso og Venedig inden for overskuelig afstand og tid. Er I på badeferie, enten ved Lago Di Garda eller på Lidoen, nord for Venedig, er der begge veje cirka halvanden times kørsel.

Padova er en gammel universitetsby, det 3. ældste i historien, hvor bla. Galileo Galilei var professor i matematik. Byens arkitektur er ganske storslående, med flere seværdigheder i ren verdensklasse, hvor Basillica di Sant’Antonio for mit vedkommende, er noget af det mest fantastiske. Kirken ligger på Piazza del Santo, hvorfra der ikke er langt at gå op til Palazzo del Capitanio, som ligger ved Piazza del Signori, som smukt er omgivet af buegange, hvor der ligger gamle vinbarer og caféer. Oplev den unikke stemning, som I finder på markedspladsen ved Piazza delle Erbe. Byens universitet ligger ikke langt fra delle Erbe. På hjørnet ved Via Oberdan, skråt overfor universitetet, kan I slå jer ned ved Caffé Pedrochi, hvor byens studerende har mødtes siden åbningen i 1831. Igennem byen løber floden Bacchiglione, som starter ude ved Venedig, og slutter først efter 94 kilometer inde ved byen Vicenza. Padovas smukke og historiske centrum, smeltet sammen med floden Bacchiglione, vil der med stor sandsynlighed være mulighed for et smukt foto for livet.

Padova Calcio spiller på byens Stadio Euganeo, hvor der er plads til 32.420 tilskuere. Men bemærk venligst! Det er i øjeblikket kun muligt for klubben, at lukke 18.060 tilskuere ind på stadion. Stadionet er tidligere blevet benyttet af klubberne Treviso og Cittadella. Stadionet meget åbne form, gør desværre at den fantastiske stemning, som typisk er på de italienske stadions, i dette tilfælde ikke vil være så markant. Billetter til Padovas kampe kan blandt andet købes hos Agenzia Viaggi “Palmasol”, De har også åbnet om lørdagen til kl. 13.30 og ligger på Via Sorio. En anden mulighed er Coin Ticketstore, som er beliggende på Via Altinate.

Der er masser af attraktive byer og seværdigheder omkring Padova. Den mest kendte er selvfølgelig Venedig, som ikke behøver yderligere information og præsentation, og som skrevet længere oppe, så ligger Venezia kun en times kørsel væk. Mange af jer ved det sikkert nok, men sejlturen fra Lidoen og ind til Venedig, kan simpelthen ikke beskrives hvor smukt det kan være. Smut en tur til Bassano del Grappa, og se Palladios berømte træbro fra 1500-tallet, og gå heller ikke glip af den elegante, men alt for oversete by, Vicenza.

Læs mere om Veneto.

Jesper

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012-2015 Alle rettigheder forbeholdes

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...