Napoli – Vintermester efter 26 års venten!

NAPOLI

Napoli vandt i eftermiddag med hele 5-1 over Frosinone, og udover den storsejr kan Partenopei glæde sig over titlen som vintermester – Campione d’Inverno. Dette har de ventet på i 26 år, 9520 dage, så længe er det siden Napoli sidst fik den kåring den 17. december 1989, hvor klubben tog deres 2. mesterskab i sæson 1989/1990.

Den gang hed de bl.a. Maradona og Careca, i dag snakker vi om Higuain og Insigne.

Med titlen ser det også godt ud for Napoli, som går med hede drømme om Scudetto. Fra 1994/1995 sæsonen har vintermestren i 78.9% af tilfældene også taget mesterskabet (15 ud af 19 klubber er blevet mester). Er det mindre der kan gøre, er der kun i et enkelt tilfælde sket, at vintermestren røg helt ud af top 3 siden 1936.

Det er 4. gang Napoli tager denne titel. Tilbage i 1986/87, dengang tog klubben deres 1. titel, i 1987/88, dengang måtte de nøjes med 2. pladsen, og altså i 89/90 og i dag.

Der er nu ingen tvivl. Napoli er i den grad en kandidat til mesterskabet, men noget er jo i den grad forandret ift. sæsonstarten. Anden halvdel af sæsonen vil være sværere for Napoli, hvor der nu er endnu større forventninger, end der vi var vidne til for 5 måneder siden.

Det hele er nu op til Maurizio Sarri, Aurelio De Laurentiis og spillerne, der ikke må få de så velkendte “gummiben”, eller hvad vi skal kalde det. I de sidste 4-5 sæsoner har Napoli også for det meste henrykket deres fans, men faldet i de “lette” kampe, og det er der ikke plads. Den tendens har de dog smidt markant i denne sæson, der kommer Sarri naturligvis ind i billedet, og det er selvfølgelig også en af årsagerne til, at de ligger som nr. 1 efter de første 19 kampe.

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012-2016 Alle rettigheder forbeholdes.

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...