Napoli holdet mod Real Madrid i 1987

Real Madrid-Napoli klinger i de fleste ører som fantastisk fodbold mellem to hold, der både kan og vil spille bold fremad, og også to hold, der historisk, er blandt de bedste. I hvert fald det sidste, er Real Madrid ubetinget, og det er de med flere længder mere end morgendagens modstander fra det syditalienske.

Men vi ved alle, at Napoli har været deroppe, hvor Real Madrid har været det meste af klubbens levetid, var Partenopei der i 80’erne. Det slog de blandt andet fast i 1987, da klubben vandt deres første Scudetto nogensinde, stærkt hentet i land med hjælp fra Diego Armando Maradona, der var kommet til klubben i sommeren 1984.

Fejringen af klubbens første italienske mesterskab var formentlig ikke slut, da Napoli skulle møde Real Madrid i Europa Cup turneringen for mesterhold. Napolitanerne skulle altså debutere i den fineste europæiske turnering mod et af kontinentets sværvægtere, og hvor første kamp skulle spilles på Santiago Bernabeu i Madrid. Det er også der de spiller i morgen aften!

16. september 1987 på et mennesketomt Bernabeu, er Real Madrid vært i den første af to kampe. Her vandt hjemmeholdet med 2-0, og det er vel et nederlag, som Napoli godt kan tåle i morgen, selv om det kunne være rigtig godt, nærmest som i helt fantastisk, hvis Napoli kommer på tavlen inden returkampen på San Paolo.

Napolis startopstilling den 16. september 1987:

Garella; Ferrara, Francini; Bagni, Ferrario, Renica; Careca, De Napoli, Giordano, Maradona, Romano. Holdet blev naturligvis trænet af legendariske Ottavi Bianchi.

Desværre endte returkampen på San Paolo 1-1. En hurtig føring til Napoli af Francini i det 9. minut blev udlignet af Butragueno lige inden pausen. Kampen på San Paolo den 30. september 1987 blev overværet af 83.827 tilskuere, det næststørste tilskuertal på San Paolo nogensinde. Det højeste tilskuertal på det stadion, er mellem Napoli og Perugia, 20. oktober 1979, hvor der kom 89.992.

I morgen er det Maurizio Sarri, der står i spidsen for Azzurri, og han kan altså blive legendarisk i klubben. Han har ikke Maradona eller Carnevale med, men til gengæld er Insigne, Mertens, Callejon, Hamsik og de andre brandvarme i øjeblikket.

Holdet får optimal opbakning. 10.000 napolitanere har taget turen til den spanske hovedstad.

FORZA NAPOLI!

Real Madrid-Napoli i morgen aften kl. 20.45 i Madrid.

Reklame: Rejser til Italien har skrevet en artikel om det, at tage til fodbold på San Paolo i Napoli. Læs med på den fantastisk rejse her.

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012-2017 Alle rettigheder forbeholdes.

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...