Mangel på egen avl i Serie A!

serie a 2012-2013

En nyligt offentliggjort undersøgelse viser, at Serie A er den, af de 5 store ligaer (Italien, England, Tyskland, Spanien og Frankrig), hvor der bliver brugt færrest spillere af egen avl pr. kamp.
Når Serie A klubberne går på banen, er der i gennemsnit kun 0,88 af spillerne, der er af egen avl. Sammenligner man det tal, med eksempelvis den spanske La liga, så spiller de spanske klubber i gennemsnit med 2,21 spillere af egen avl pr, kamp.

Og de 3 andre ligaer ligger, så et sted mellem Spanien og Italien.

Set isoleret på de italienske klubber, fordeler det sig således.

Atalanta 2,8
Roma 2,2
Livorno 2
Sampdoria 1,9
Milan 1,5
Genoa 1,4
Verona 1,1
Napoli 1
Cagliari 0,9
Juventus 0,8
Lazio 0,8
Sassuolo 0,6
Bologna 0,4
Fiorentina 0,2

Catania, Udinese, Parma, Chievo og Torino, har i denne sæson, brugt 0 spillere af egen avl.
Det er bare ikke godt nok, det der. Det er bare ikke godt nok, at holdene i en af de største ligaer i verden, og den smukkeste liga i verden, ikke kan producere spillere, til deres eget hold. Og er nød til, at købe billige unge syd amerikanere, østeuropæere osv. for at kunne klare sig. Et land som Italien, burde godt kunne udvikle, sine egne talenter.

Et eller andet, skal der ske for, at vende denne udvikling, men hvad? Kan man tale klubberne til fornuft, eller er man virkelig nød til at lovgive sig ud af det. Man kunne eksempelvis sige, at alle klubber, skal have mindst 5 spillere, med i kamp truppen, som har spillet for klubbens primavera hold.
Det er ikke til at vide, hvad der virker, men et eller andet skal der gøres. Den statistik der, den er direkte pinlig!

Jesper

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012-2014 Alle rettigheder forbeholdes

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...