Kan Novara redde sig?

Kan Novara redde livet i Serie A?

Kan Novara redde livet i Serie A?

Juni 2011. Et spængfyldt Stadio Silvio Piola med en kapacitet på 17.000, var der denne dag kommet 17.875 (det er jo Italien) for at se deres helte på grønsværen sikre sig oprykning til Serie A, hvor klubben ikke have befundet sig i siden sæson 1955-56. I den første finalekamp mod Padova endte det 0-0 på Euganeo, returkampen på Piola endte med en 2-0 sejr til hjemmeholdet, og 55 års venten efter håb blev endelig indfriet.
Træner Attilio Tesser fortsatte hans job som cheftræner, hvor han med succes havde siddet siden 2009. Den nye verden i verdens smukkeste liga, startede med uafgjort ude mod Chievo, nederlag ude mod Cagliari, men i fjerde runde kom den første sejr, og det endda mod selveste Inter. Nerazzurri kunne køre de 50 kilometer tilbage mod Milano, med et svidende nederlag på 1-3. Men resten af turneringens første halvdel, var faktisk et rent mareridt for oprykkerne, og De havde kun skrabet 13 point til sig, inden de sidste 19 kampe skulle spilles.
Transfermarkedet i januar blev der handlet ind til den norditalienske klub. Danske Daniel Jensen kom til klubben, forsvarsspilleren Rinaudo sammen med de to prominente angribere, Mascara og Caracciolo, skulle forsøge at redde Novara endnu en sæson i den bedste liga. Men allerede i den første kamp af anden halvdel af turneringen, tabte Novara med 0-2 nede i Palermo, og nederlaget resulterede i en fyreseddel til Tesser. Emiliano Mondonico blev hentet ind som ny træner, og efter et par kampe under hans ledelse, vandt Novara fuldstændig overraskende på San Siro med 0-1 mod Inter, målet sat ind af nytilkomne Andrea Caracciolo. Men det boost og selvtillid, som en sejr ude over Inter burde give, udeblev totalt for Azzurro og tabte efterfølgende to af tre kampe. Herefter blev Mondonico overraskende fyret, og nåede altså dermed kun 6 kampe for klubben.
Fyrede Attilio Tesser blev igen ansat (det havde jeg ikke gættet på) og skal på nærmest mirakuløs vis, forsøge at redde Novara for nedrykning. Men siden han er kommet tilbage, har klubben fået maks point, med sejre hjemme over Udinese og i dag sejren ude over Siena, er håbet tilbage i klubben. Novara har nu “kun” 8 point op til stregen, men de andre klubber omkring den, Parma, Siena og Fiorentina, ligner altså ikke hold der i øjeblikket er sprængfyldt med selvtillid, så selvom det er op ad bakke, så lever håbet da stadig.

Næste kamp bliver igen en “finale” for Novara, der kommer Lecce nemlig en smut forbi Stadio Piola, i en kamp hvor ingen af holdene kan bruge uafgjort til noget som helst. Lecce er også under stregen med 5 point op til redning, men De vil formentlig komme under voldsomt pres i den norditalienske klub. Opbakningen har nemlig aldrig været en mangelvare for Novara, og lur mig om De ikke har 17.000 blåklædte tilskuere i ryggen, i håbet om endnu en sæson i verdens ubetinget smukkeste liga.

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...