Hvordan ser Serie A-holdene Champions League-chancer ud?

I de sidste 4 år synes La Liga-holdene fuldstændig at have domineret Champions League (CL). Se blot på finalerne i 2014 og 2016, som udelukkende var spanske (Real Madrid vs. Atlético Madrid).

Premier League-holdene har ikke været i nærheden af en finale siden 2012, hvor Chelsea slog Bayern München, og vi skal helt tilbage til 2010 for at finde en italiensk vinder (Internazionale).

Et højdepunkt for italiensk fodbold har dog været Juventus’ evne til at nå finalerne i 2 af de sidste 3 turneringer. Men ser vi bort fra Juventus, har Serie A-holdene haft det svært i CL.

Måske dette er året, hvor toppen af Serie A vil kunne bevise deres værd i turneringen. Årets italienske deltagere er Juventus, Roma og Napoli, og vi giver her en oversigt over, hvor gode deres chancer er for vidererykning samt en samlet sejr.

Roma (Gruppe C): Atlético Madrid, Roma, FK Qarabağ

Roma kan muligvis være tilfredse med deres 0-0-resultat mod Atlético Madrid tidligere på ugen i en kamp, der på langt hen af vejen var domineret at det spanske hold.

Konkurrencen i Gruppe C forventes at blive hård. Forsvarende Premier League-mestre, Chelseas, sejrede massivt over aserbajdsjanske Qarabağ (6-0) og har således indtaget føringen i gruppen.

Siden, bet365, hvor man kan spille på fodbold samt få bettingtips, vurderer at Roma muligvis ikke vil gå videre fra gruppespillet. De giver nemlig Roma gruppeoddsene 6,50 sammenlignet med Chelseas 1,90 og Atléticos 2,37.

Dette betyder naturligvis ikke, at vidererykning er uden for rækkevidde. Den 26. skal Roma møde Qarabağ, hvor de ikke overraskende er favoritter. Her får de odds 1,50 og Qarabağ 7,00.

Juventus (Gruppe D): Barcelona, Sporting CP, Olympiakos

Italiens største Champions League-håb, som er nået finalerne 2 ud af de 3 forgange år, blev begge gange slået af La Liga-hold – henholdsvis Barcelona (3-1) og sidste år Real Madrid (4-1).

Juventus forventes ikke at få problemer med at rykke videre men led dog et betydeligt nederlag mod Barcelona (3-0) i sidste uge.

Turinerne spås derfor en andenplads i gruppen med odds 6,00 sammenlignet med Barcelonas 1,16, Sportings 17,00 og Olympiacos astronomiske 501,00.

Næste gange Juventus spiller bliver det mod Olympiacos, hvor der ikke skulle være nogen tvivl om vinderen. Juventus får nemlig odds 1,16 og grækerne 13,00.

I bet365’s tabel over samlede favoritter placeres Juventus på en 8. plads med odds 21,00. Dobbelt-forsvarende mestre, Real Madrid (odds 5,00), Neymar-forstærkede PSG (6,00), Barcelona (7,00), Bayern München (8,00), Pep Guardiolas Manchester City (13,00), Jose Mourinhos Manchester United (15,00) og Chelsea (17,00) gives således bedre chancer.

Napoli (Gruppe F): Manchester City, Shakhtar Donetsk, Feyenoord

Napolis havnede i en forholdsvis fredsommelig gruppe. Deres største konkurrent bliver uden tvivl Manchester City, som udraderede Feyenoord (0-4).

Napoli led et skuffende nederlag til ukrainske Shakhtar Donetsk (2-1) i deres første kamp. Dette fik nogle kritikere til at konstatere, at Napolis spil er blevet forudsigeligt. Det er dog vigtigt at huske, at dette er holdets første nederlag i 17 kampe, som har bestået af 15 sejre og 2 uafgjorte kampe. Faktisk skal vi helt tilbage til sidste Champions League for at finde klubbens sidste nederlag. Dengang skete det til måske verdens bedste klubhold, Real Madrid (1-3).

På trods af deres nederlag forventes Napoli at gå videre – med en andenplads i gruppen. De gives nemlig gruppeoddsene 5,50 sammenlignet med Manchester Citys 1,25, Shakhtar Donetsks 8,00 og Feyenoords 101,00.

I tabellen over samlede favoritter placeres Napoli med odds 41,00 på en 12. plads, hvilket er højere end Roma (17. plads med odds 151,00). Napolis næste kamp bliver mod Feyenoord (15,00), hvor de med odds 1,16 ikke forventes at få problemer.

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...