Hvad skete der i Serie B sæson 2012-2013?

serie b 2012-2013

I sidste sæson hvor mit hold, Sampdoria, lå og skrabede sig op igennem Serie B, på et absolut minimum, var der en del fokus på turneringen med flere forskellige artikler derfra. Det har der ikke været i denne sæson, ganske enkelt pga. den begrænsede interesse som der er om det. Men derfor skal vi jo lige have et overblik derfra, hvem rykkede op og ned og hvorfor.

Hvis vi skal starte fra bunden, det gør vi ihvertfald, så blev det for længe siden gjort klart, at Grosseto rykkede ned i LEGA turneringen. Toscanerne startede med minus 6 point, og var ikke på noget tidspunkt over nedrykningsstregen. Grosseto vandt kun 7 kampe, hvilket også gør dem til fortjente nedrykkere. Kort tid efter fulgte oprykkerne fra Pro Vercelli med ned, trods dét, endte De sidst i turneringen, ét enkelt point efter Grosseto. At Vicenza rykkede ned, er for mig personligt ikke nogen katastrofe, men at Ascoli også må ned i LEGA er en gigantisk fadæse! Der er et eller andet med Ascoli, en klub som altid har været der, med gammel og slidt stadion, men med masser af fede tilskuere og god stemning. Trods et kaos af trænerudskiftninger i marts og april, topscorer Simone Zaza (ejet af Sampdoria og scorede 18 mål), var der altså kun én vej for Ascoli, som i lørdags blev skubbet ned i dybet af Cittadella.

Der er normalvis Play-out kampe om de sidste nedrykningspladser, men det er der altså ikke i denne sæson. Årsagen til dette, må jeg bekende et pas til, da jeg ikke har sat mig ind i, om det skyldes Ascoli og Vicenza er for mange point efter Virtus Lanciano, som ligger med 6 point over de to nævnte klubber. Jeg ved det ikke!

Oprykkerne til den kommende Serie A, blev Sassuolo og Hellas Verona, som først i den sidste spillerunde tog de to direkte oprykningspladser. Selvom det først blev afgjort til det sidste, er det 100% fortjent, at Sassuolo tager 1. pladsen. Neroverdi har ligget dér i ufattelig mange runder, og De er med 25 sejre, det suverænt mest vindende hold i denne sæson. Kendskabet til dem er begrænset! Eusebio Di Francesco er træner for klubben, De spiller i Modena på Stadio Alberto Bragila, cirka 20 kilometer nord for Sassuolo, og sidste år var De oppe og smage på toppen i Serie B, men røg ud i Play-off kampene til formstærke Sampdoria. Det eneste jeg faktisk ved, er, at klubben kun spiller i Serie A én enkelt sæson. De har ganske enkelt ikke midlerne til overlevelse. Det har til gengæld Hellas Verona, håber jeg, som efter 11 år udenfor Serie A, endelig er tilbage i verdens smukkeste liga. Der har De til gengæld noget at gøre! I lørdags til deres kamp mod Empoli, kom der over 25.000 tilskuere på Bentegodi, hvilket alene er med til at gøre dem berettiget til Serie A. Og så må De iævrigt gerne bytte Serie A pladsen med deres naboer fra Chievo Verona.

De næste pladser fra 3.-6. pladsen, har der det meste af sæsonen, været en usandsynlig hård og intens konkurrence. Livorno, Empoli, Novara og Brescia er de 4 hold, som skal ud og kæmpe om den sidste eftertragtede Serie A plads. Livorno har haft den ene plads altid, og var faktisk meget tæt på den ene direkte oprykningsplads. Empoli har længe ligget som en undervurderet sag, men har præsteret en enorm stabilitet i dette forår, uden dog at have været i nærheden af top-3. Novaras efterår lignede længe en nedrykning til LEGA turneringen, men dette forår som De lige har banket igennem, er ganske enkelt imponerende af piemonteserne. Brescia tog i lørdags den sidste plads, da De i en direkte kamp om dén, vandt med 2-0 hjemme over Varese.

De kommende Playoff semifinaler ser således ud: Brescia-Livorno og Novara-Empoli, med start allerede på onsdag den 22. maj. Skal jeg ret hurtigt komme med min personlige favorit?! Novara.
Der er ikke umiddelbart en kæmpe årsag til, at skrive stople op og stolpe ned, om de øvrige klubber i denne sæson. Bortset fra, at jeg alt for ofte, sad på det yderste af tåneglene og frygtede, at Bari og Spezia skulle ende ud med en nedrykningsplads. Heldigvis blev det ikke sådan og jeg håber specielt på Bari, hvis unge spillere, godt kan komme til at præge næste sæson i Serie B.

Syditalien bidrager i næste sæson med to hold mere (Gudskelov), da Avellino og Trapani, har taget de to første pladser til oprykning. LEGAs Playoff semifinaler er også snart på trapperne, og er afgjort i starten af juni.

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012-2013 Alle rettigheder forbeholdes

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...