Francesco Mancini – Ære være dit minde!

Francesco Mancini fra hans tid i Napoli.

Francesco Mancini fra hans tid i Napoli.

Francesco Mancini her i Napoli trøjen, døde igår kun 43 år gammel.
Igår aftes døde den tidligere keeper, Francesco Mancini af et hjertestop. Mancini blev kun 43 år, og arbejdede som målmandstræner i Pescara. Francesco Mancini bliver på mandag den 3. april kl. 10.30 begravet i kirken i Manfredonia i Puglia, hvor han tidligere har boet sammen med hans familie. Der vil til begravelsen, være folk fra selvfølgelig Pescara, men også fra de forskellige klubber, som Mancini spillede for i hans aktive karriere. Pescara møder i dag Bari, hvor spillerne fra Pescara, vil have sort armbind på, og kampen vil naturligvis starte med 1 minut stilhed.
Francesco Mancini blev født i Matera i den syditalienske region, Basilicata, hvor han startede hans fodboldkarriere, inden han drog lidt nordpå til Foggia, hvor han fik sit gennembrud og var blandt holdets store profiler i klubbens storhedstid. Han var i Foggia fra 1987 til 1995. Han var en enkelt sæson i Lazio, men med kun 6 kampe på førsteholdet, kom han tilbage til Foggia, og spillede der hans sidste sæson i klubben i sæson 1996-97. Han tog igen lidt sydpå i Puglia, hvor han spillede i Bari fra 1997 til 2000, hvor han, ligesom i Foggia, var et kæmpe idol for klubbens fans. Han tog i 2000 til Napoli, hvor han i sæson 2001-02 spillede samtlige førsteholdskampe for Azzurri, han sluttede i Napoli i 2003. Efter Napoli tiden, er Mancini oppe i alderen og hans ambitioner måske ikke så høje som tidligere, spiller Mancini efterfølgende i Pisa, Sambenedettese, Teramo, Salernitana, Martina og Fortis Trani, hvor han spiller hans sidste kamp i karrieren i 2008.
Jeg er heldigvis så gammel, at jeg kan huske hans tid fra specielt Foggia tiden. Han var stor!

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...