Færre trænerfyringer i Serie A

Vi er mere end halvvejs i Serie A, men allerede nu kan vi konstatere, at klubberne er blevet markant mere nådige og tålmodige med deres trænere. Pist væk er de dage, hvor en træner sad på en brandvarm bænk, søndag efter søndag, og ikke vidste om han var købt eller solgt, og skulle melde sig ledig i morgen. Sølle 3 trænerfyringer i denne sæson, og der er altså spillet 20 runder. Det er nærmest vanvid, når vi taler om calcio og Serie A.

Det er Palermo, Inter og Udinese, der hidtil har skiftet træner, og når vi taler om det, er Palermo dog færdig med at udskifte træner. Men det hører fremtiden til! Men med det tal, er Italien langt bagefter de andre store nationale ligaer. Bundesligaen med 18 hold, har allerede set 7 trænerfyringer, og La Liga har set 5 trænerudskiftninger, her bl.a. Cesare Prandelli, der selv tog sit tøj og gik fra kaoset i Valencia. Premier League er dog på niveau med Serie A. 3 fyringer, her fik Francesco Guidolin som bekendt fyresedlen i Swansea.

Spørgsmålet er, hvorfor tingene har ændret sig så markant, som dette tilfælde beviser. For der er ingen tvivl om, at det er usædvanligt, at Massimo Oddo i Pescara og Davide Nicola i Crotone fortsat kan sidde i deres job, efter så dårlige præstationer i en så lang periode. Undertegnedes bud: Økonomi, er måske ikke alene årsagen, men det er hundedyrt at fyre en træner, for han skal have løn, og den nye skal have løn, og så er der givetvis en hel ny trænerstab, der, ligesom den gamle trænerstab, ligeledes skal have løn. Penge kan være en stor del af årsagen, men det kan også være, at de forskellige klubpræsidenter, er blevet mere “bløde” og mere realistiske ift. hvad deres hold, og træner kan præstere udfra klubbens målsætning.

Men der er i sandhed langt til de 18 trænerfyringer vi så i sæson 2011-2012, og i sæson 2010-2011, hvor hele 10 klubber havde skiftet træner i januar måned. Det er altså der vi er nu, hvor kun 3 klubber synes det har været aktuelt.

Men nu hvor Cellino ikke længere er i Cagliari, har vi jo stadig Zamparini i Palermo, og derfor har vi ikke set den sidste fyring endnu. Der er lang tid til maj!

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012-2017 Alle rettigheder forbeholdes.

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...