Cesena – Emilia-Romagna

Cesena stadio

Lad mig starte med at skrive, jeg har ikke selv været i Cesena. Jeg syntes dog, at byen og klubben skulle være repræsenteret her på siden, på baggrund af det fede område, som byen ligger i og de fantastiske tilskuere som klubben har på deres lille hjemmebane. Det tætteste jeg er kommet på byen, er på motorvej A14, som starter i Bologna og slutter først nede i Taranto. Vi boede i Bologna og vores mål var Urbino og San Marino i Marche.

Cesena Calcio spiller deres hjemmekampe på Stadio Manuzzi, hvor der er plads til 23.860 tilskuere. Klubben har mange tilskuere, men der er dog sjældent udsolgt, men kampene mod storholdene kan være udsolgte. I kan købe jeres billetter Cesena Store, som ligger inde på Via Gaspare Fianli inde i byen. Bemærk at Cesena Store har lukket om lørdagen. Billetter kan også købes hver dag ved stadion, De har dog kun åbent fra kl. 15-19. Og endelig kan Sede Coordinamento Clubs Cesena, sælge billetter til jer. De har åbent alle dage indtil kl. 19 og ligger inde på Via Calvalcavia.
Cesena ligger i det sydøstlige hjørne af regionen Emilia-Romagna. Hvis man er kommet ned på de kanter, så er det, med al respekt, nok ikke den by, som står øverst på turen. Den nærmeste lufthavn fra byen ligger i Forli, som er cirka 25 kilometer vest for Cesena. Langt mere kendte byer, ligger dog til gengæld tæt på byen. Ravenna med de kendte Mosaikker og byens centrale plads, Piazza del Popolo, ligger kun 35 kilometer nord for Cesena, og med fremragende vejforbindelse. Den verdenskendte badeby Rimini, kommer kun 30 kilometer længere hen ad motorvejen. Rimini er af gode grunde, proppet med turister i højsæsonen på den næsten 15 kilometer lange søpromenade. Grænsen til nabo regionen Marche, er blot inden for får kilometer, hvis vi tager vores udgangspunkt i Cesena. Herfra er der cirka 100 kilometer til den vidunderlige UNESCO fredede Urbino. En lille by i ren verdensklasse, som ligger på et højdedrag i den temmelig bakkede region, med det fænomenale Palazzo Ducale, som smukt rejser sig over byen. Fantastisk! Videre nordpå til San Marino, Europas ældste republik, er der kun små 30 kilometer, men turen tager lang tid fra Urbino, da det kræver forholdsvis fornuftig kørsel, og max hastigheden kun kan ligge på omkring 40-50 kilometer i timen. Bortset fra den fantastiske udsigt, som man får oppe fra San Marino, og ud over Adriaterhavet og Rimini, så er der ellers ikke så meget andet, at komme efter i den selvstændige stat. Men med Ravenna, Rimini, det nordlige Marche med perlen Urbino, og Cesenas fantastiske hjemmepublikum, så kan man kun få en god tur til den centrale del af Adriaterhavskysten.

Læs mere om Emilia-Romagna.

Jesper

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012 Alle rettigheder forbeholdes

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...