Atalanta jagter rekord!

Colantuono og hans Atalanta hold i 2012 '

Colantuono og hans Atalanta hold i 2012

Atalanta har haft en ganske forrygende sæson, så klubben og ikke mindst træneren Stefano Colantuono, jagter klubbens rekord på 50 point i Serie A. Atalanta ligger med 43 point, kun 7 point fra det hidtil højeste antal point, som Atalanta har fået i verdens smukkeste liga, nemlig de 50 point tilbage i sæson 2006-07. En sæson så flot, havde man ikke turdet håbet på i Bergamo inden turneringen startede, efter en oprykning med efterfølgende sommerferie i rent kaos.

Atalanta rykkede ned fra Serie A i sæson 2009-10, efter at trænerbænken var blevet smadret godt og grundigt, hvor 4 forskellige trænernavne sad og sled den mere og mere op, uden at nogen af dem kunne forhindre klubben i at rykke ned efter 4 år oppe i den bedste række. Stefano Colantuono bliver ansat igen hos Nerazzurri, hvor han var fra 2005 til 2007, og efter et par uheldige trænerjobs i Palermo og Torino, skulle han altså forsøge at få styr på 1. holdet i Atalanta. Og det gjorde han, 22 sejre, 13 uafgjorte og kun 7 nederlag senere, med imponerende 79 point på kontoen, vandt Atalanta ret suverænt Serie B og De var igen klar til at tage udfordringen op mod de bedste klubber i Italien.

Men sommeren 2011 vil ikke blive husket som noget fantastisk i Atalanta. Italiensk fodbold bliver ramt af en større match-fixing skandale, som stadig vokser sig større og større, en skandale hvor nogle af Atalantas spillere er dybt involveret. Holdets absolut største stjerne, Cristiano Doni, kunne åbenbart mere end at score mål, da hans kvalmende indvirken i denne belastende sag, giver manden 3 år og 6 måneders karantæne. Hans ligeså bovlamme klubkammerat, Thomas Manfredini, fik kun 3 års karantæne. Men skandalen er selvfølgelig en stor belastning for Atalanta, som da også lige bliver budt velkommen tilbage i Serie A med 6 strafpoint for deres indvirken i Calcioscommese sagen. Og så kan man altid diskutere, om -6 point er for lidt eller for meget, men det må de italienske domstole jo vurdere bedere end mig.

Atalanta måtte altså starte i Serie A med -6 point, uden deres nøglespiller og topscorer, og med den lille tvist i, at De var oprykkere, var De ikke levnet mange chancer i Serie A, eller jeg havde ihvertfald ikke. Men det har De heldigvis gjort til skamme (der er en del sympati for Atalanta herfra) og med indtil videre 43 point på kontoen, så skal der gå meget galt, hvis Nerazzurri rykker ned. I stedet ser Colantuono og co. fremad, og deres mål er nu at slå den gamle rekord i klubben i Serie A, hvilket var Colantuonos værk! Så hvis der skulle være nogle problemer i Atalanta, så er det med garanti ikke på det sportslige plan. Og iøvigt har German Denis på fremragende vis afløst Cristiano Doni som topscorer, han har indtil videre scoret 16 mål i denne sæson.

Atalanta møder Fiorentina i morgen på Stadio Atleti Azzurri D’Italia i Bergamo.

Stort respekt herfra!

Copyright©Alt Om Italiensk Fodbold 2012

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...