Årets hold i Serie A sæson 2015/2016

Higuain - Pogba

Det er nu tre dage siden Serie A sæsonen sluttede, og det er derfor på høje tid, at få sat styr på det obligatoriske “Årets hold”. Tjek nedenstående spillere ud, og vær enig eller det stik modsatte.

Gianluigi Buffon – Juventus: Det kan der ikke siges meget til: Gigi satte ny rekord i Serie A med at holde buret, som han gjorde i hele 974 minutter i træk. Buffon trods sin alder på 38 år, fortsat en markant og afgørende figur for Juve, og har heldigvis også lige forlænget kontrakten til 2018.

Andrea Barzagli – Juventus: Skadespauser har da været nok af til Barzagli i de seneste sæsoner, men ikke i denne. Barzagli har vist enorm styrke, også i Champions League, hvor hans massive rutine og intelligens kommer ham gode hver gang!

Leonardo Bonucci – Juventus: Helt igennem fantastisk og gennemført sæson af Bonucci! Han kunne tidligere lave et par dumheder i nogle kampe, men disse er helt væk, og han er uden tvivl styrmanden i Juves forsvar, og i fremtiden for det italienske landshold. Klasse!

Kalidou Koulibaly – Napoli: Allerede i hans første sæson viste Koulibaly sig som et kongekøb af Napoli, og dette har han blot bygget videre. Sarri har i den grad været med til at udvikle franskmanden igennem sæsonen, og har været meget afgørende for Napolis stærke defensiv, som de ellers ikke har været synderlig kendt for i de seneste sæsoner.

Borja Valero – Fiorentina: Valero leverer altid varen! Også når det ikke spiller optimalt for Viola, som tilfældet har været i dette forår, har spanieren været fremragende på Fiorentinas midtbane. Genial og meget arbejdsom spilfordeler!

Radja Nainggolan – Roma: Belgieren leverede endnu en kongesæson på Romas midtbane, hvor han vel løber mere end resten af hans holdkammerater gør igennem en hel kamp! Belgieren er vital på Giallorossis centrale akse, og det gør ham desværre, for Roma, meget attraktiv i den pengestærk CL.

Miralem Pjanic – Roma: Pjanic har godt nok haft et par udfald i ny og ny gennem sæsonen, men vi kommer ikke udeonom, at bosnieren viser stor klasse med hans fremragende afleveringer. Derudover har han selv stået for 12 kasser, samt 10 assists. Der står Pjanic mange steder, når vi skal tale om, hvordan Roma blev 3’er i denne sæson.

Paul Pogba – Juventus: Pogba fik ikke mange roser i starten af sæsonen herfra, men undertegnede må bøje sig og sige, at manden er bare pisse god! Hans enorme værdi for Juve kan ikke skrives her, og han viser det bare hver gang! I kampen mod Bayern Munchen fik Pogba en mere offensiv rolle, hvilket klædte ham pænt. Måske det skulle prøves en tand mere?

Carlos Bacca – Milan: Bacca er med fordi han har lavet mål. Den er ikke meget længere. Spillemæssigt har han som sådan ikke imponeret, det har Milan i sandhed heller ikke, men 18 mål fra colombianeren er sgu godkendt på et tamt Rossoneri mandskab.

Paulo Dybala – Juventus: 22 år, første år i Juve, og allerede være en afgørende spiller for klubben i deres jagt på det 5. mesterskab i træk. Allegri viste ham forholdsvis hurtig tillid, og ikke langt inde i sæsonen, blev Dybala et must i start 11’eren. Hele 19 mål og oplæg til yderligere 9 kasser stod den lille argentiner for, som Zamparini mente, at Allegri havde ødelagt, da han ikke gav ham nok spilletid i de første par kampe. Måske Allegri alligevel har lidt mere forstand på den slags, end vores kære præsident fra Palermo?

Gonzalo Higuain – Napoli: 36 mål i 35 kampe! Den mest scorende spiller i Serie A’s historie med 20 hold. Det fortæller vist det hele. Monstersæson af Higuain, trods hjerneblødningen oppe i Udine!

Som I kan se, er der ikke nogen spillere med for de mindre klubber. Og det er ikke fordi de er glemt, tværtimod, de øverste hold i ligaen, har blot været så meget stærkere, og med mere markante spillere, end f.eks en spiller fra Sassuolo, som har haft en fantastisk sæson, netop pga. holdet og ikke en enkelt spiller.

Der skal ikke laves et reservehold, men kunne alligevel godt have tænkt mig at havde set flg. spillere, vise højere klasse igennem hele sæsonen:

Miranda og Murillo fra Inter. Kanon i efteråret, knap så godt i foråret.

Ilicic og Kalinoc fra Fiorentina. Det samme! Fantastisk efterår for begge, men faldt fuldstændig væk i foråret.

Insigne og Jorginho i Napoli. De kunne godt havde med i start 11’eren, men der var alligevel for hård konkurrence.

Det samme kan siges om Manolas fra Roma.

Havde holdet været med et 4 mandsforsvar, skulle de to backpladser være besat af Hysaj fra Napoli og Digne fra Roma. Sidstnævnte fordi det ikke svømmer over med topklasse venstrebacks i Serie A.

Reserve for Gigi Buffon skulle helt klart være Handanovic fra Inter.

Flere?

Copyright © Alt Om Italiensk Fodbold 2012-2016 Alle rettigheder forbeholdes.

Jesper Mejer Kristensen

Dybt forelsket i mine børn! CO-founder og CEO af altom-italienskfodbold.dk og rejsertilitalien.dk Calcio fan og elsker alt italiensk!

You may also like...